Belgische jongeren kunnen niet meer klussen (maar willen het wél graag leren)

Belgische jongeren kunnen niet meer klussen (maar willen het wél graag leren)

Gamma en de Plantrekkers organiseren vanaf 4 maart DIY workshops

Donderdag 6 april 2017 — In opdracht van Gamma voerde Ivox begin februari 2017 een onderzoek uit naar het klusgedrag van (vooral jonge) Belgen. Daaruit blijkt dat het DIY-gehalte van de jongeren bijzonder laag is. Meer dan 50% van de Belgische jongeren klust nooit. De  gemiddelde Belgische doe-het-zelver is vaak minstens 35 jaar oud. De meerderheid van de jonge Belgen wil – al dan niet geïnspireerd door Youtube -  wel klussen, maar weet gewoon niet hoe!

Daarom organiseert de doe-het-zelf keten Gamma vanaf 4 maart (Wallonië) en vanaf 22 april  (Vlaanderen en Brussel) workshops in samenwerking met de Plantrekkers. Je leert hier meubels maken, betegelen, verven etc. en dit onder de deskundige begeleiding van DIY professionals. Vanaf 4 maart kan je de handen uit de mouwen steken in Bastogne, Herstal, Jumet, Quaregnon en Tournai. Vanaf 22 april kan je klusworkshops volgen in 9 Gamma-vestigingen in Vlaanderen en Brussel.

 

Onhandige Harry’s en populaire papa’s

De Gamma-enquête over klusgedrag toont aan dat Belgen zichzelf niet meteen “handige Harry’s” vinden. Maar liefst 71% van de ondervraagden zegt “2 linkerhanden te hebben”. Maar de goeie kluswil is er wel want zo’n 66% wil graag leren klussen. Ondertussen zijn vooral de papa’s een populaire hulpbron, 32% van de ondervraagden vraagt aan hen advies. En als papa geen raad weet, is er Google (31%).

Het plaatsen van keukens en bepleisteren  zijn taken die het liefst toevertrouwd worden aan een expert. Maar bij het monteren van meubilair en aansluiten van kranen worden de touwtjes het vaakst in eigen handen genomen, vooral door mannen. Zij voeren het liefst alles zelf uit.

 

Leer je plan trekken met Gamma en de Plantrekkers

Voor de praktische organisatie van de workshops ging Gamma een samenwerking aan met de Plantrekkers. Deze dynamische DIY start-up kende een vliegende start in Wallonië en breidt nu verder uit.

Tijdens de klusworkshops krijg je een klein stukje theoretische basisopleiding en een groot deel praktische oefeningen. Je wil weten hoe je dat ene schilderijtje dat staat te bestoffen, vastmaakt aan de muur? Of je wil eindelijk die antieke, houten stoel nieuw leven inblazen? Voor deze en andere klusvragen kan je terecht bij de DIY experts van de Plantrekkers.

 

Praktisch

De workshops worden vanaf 4 maart georganiseerd in de Gamma-vestigingen van Bastogne, Herstal, Jumet, Quaregnon en Tournai. Vanaf 22 april kan je ook in Anderlecht, Roeselare, Gent, Aalst, Lier, Turnhout, Londerzeel, Overijse en Genk terecht. Inschrijven kost 59 tot 69 euro en kan via deze link (maximaal 12 personen per activiteit).

 

Noot voor de pers

Wil u graag een workshop bijwonen? Laat ons iets weten via lucie.thieule@lesdebrouillardes.be

Contact

Facebook Gamma  

Website Gamma

 

Facebook De Plantrekkers

Website De Plantrekkers

 

Gamma

Eveline Rubbens

Tel.  +32 (0)3 202 53 77   

Eveline Rubbens

 

De Plantrekkers

Lucie Thieule

Tel. +32 (0)2 609 56 66

Lucie Thieule

 

PeppeRmint

Nadia Naji

Tel. + 32 (0)2 210 02 52

Nadia Naji

 

Over Gamma

Doe-het-zelf keten GAMMA is een begrip in België, met 85 winkels die samen goed zijn voor 160.000 klanten per week. Niet alleen voor de serieuze doe-het-zelver die zelf zijn huis verbouwt, maar ook voor de decoratieve klusser heeft GAMMA alle benodigdheden in assortiment: verf, bouwmaterialen, sanitair, tuinartikelen, gereedschappen, decoratie en keukens.

Over De Plantrekkers

Deze start-up, met twee vrouwenlijke ondernemers aan het hoofd, heeft een duidelijke missie: klussen toegankelijker maken, zodat iedereen zijn plan kan trekken. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Alle lessen worden door experts in het domein gegeven want kwaliteit is de norm.